Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Klimaatadaptatiestrategie

14 september 2023

We krijgen steeds vaker last van extreem weer. Meer stortregens, zware stormen, en ook langere periodes van droogte en hitte. Nederland is daarbij gevoelig voor overstromingen omdat een groot deel van het land onder de zeespiegel ligt.

De raad heeft maandag 11 september besloten over de manier waarop de gemeente Zoetermeer omgaat met de verandering van het klimaat. Er is een strategie ontwikkeld waarmee we wateroverlast hitte en droogte willen tegengaan. Zó! Zoetermeer is behoorlijk onder de indruk van dit plan.

In Zoetermeer hebben we de gevolgen van de verandering van het klimaat al ondervonden, onder meer toen in Meerzicht na een hevige onweersbui in sommige straten 15 cm water stond. Los van de schade is dit beeld angstaanjagend voor de toekomst. We moeten dus aan de bak.

De gemeente haakt aan bij het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie vanuit het rijk. Daarnaast wil de gemeente de strategie nadrukkelijk opnemen in het beleid en de werkzaamheden van de gemeente. Dat betekent dat de plannen in samenhang worden bedacht en uitgevoerd, en vooral ook buurtgericht. Door buurtgericht te werken vergroten we de mogelijkheid voor samenspraak met inwoners, en daarmee ook het draagvlak voor de maatregelen. Zoals u weet is dat buurtgericht werken, waarbij inwoners worden meegenomen, helemaal zoals Zó! Zoetermeer het graag ziet.

We zijn blij dat het college de ernst van de gevolgen van de klimaatverandering inziet en dat er concrete stappen worden gezet!

Voor wie de plannen en de uitvoeringsagenda wil bekijken, dan kan hier (agendapunt 8b): uitvoeringsagenda

Door: Ruben van der Perk

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.