Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Initiatiefvoorstel Buurtvisie aangepast

15 juni 2021

Zó! Zoetermeer heeft het Initiatiefvoorstel ‘Stedenbouwkundige Buurtvisie - Overleg met omwonenden vanaf het begin’ aangepast.

Op 1 maart stelde Zó! Zoetermeer via een initiatiefvoorstel aan de Zoetermeerse raad voor om nieuwe ontwikkelingen in de stad anders aan te pakken en te beginnen met overleg met de buurt.

Zó! Zoetermeer is vanaf het begin tegen de werkwijze met kavelpaspoorten geweest, waarbij de raad eerst van alles ging bepalen, zoals de bouwhoogte, zonder de omwonenden erbij te betrekken. Vervolgens werd de buurt geconfronteerd met de plannen van de ontwikkelaar. Fractievoorzitter Marijke van der Meer: ‘Natuurlijk worden mensen dan erg boos. We moeten bouwen in de stad, maar Zó! Zoetermeer denkt dat plannen die in overleg met de buurt worden opgesteld beter worden. Overigens denken we niet dat we het iedereen naar de zin kunnen maken. Maar als we eerst goed luisteren en creatief met elkaar verzinnen hoe het zo goed mogelijk kan, dan verwachten we dat veel meer mensen begrip kunnen opbrengen. Uiteindelijk moet ook de woningnood opgelost worden.’

Zoals gebruikelijk kreeg het college de mogelijkheid om te reageren op het initiatiefvoorstel, maar helaas, het college maakte zich er in eerste instantie met een jantje-van-leiden vanaf: een onduidelijk half A4’tje.

Vervolgens sprak de raad erover, en gelukkig kwam toen de belofte van het college om veel serieuzer naar het voorstel van Zó! te kijken. Het college heeft vorige week een memo gestuurd waarin staat dat ze achter de uitgangspunten (besluit 1 en besluit 2) staat, maar dat ze willen beginnen met een proefproject zodat gekeken kan worden op welke manier het het beste kan. Aan Zó! is gevraagd om het initiatiefvoorstel aan te passen en dat hebben we intussen gedaan.

We hopen dat de gemeenteraad nog voor de zomervakantie positief beslist over ons voorstel zodat er snel mee gestart kan worden.

Initiatiefvoorstel Buurtvisie aangepast (112,5 KB)

 

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.