Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Fietspad Rokkeveen: ook laatste stuk wordt opgeknapt

21 april 2020

Op 17 september 2019 stelde Zó! Zoetermeer officiële schriftelijke vragen over de slechte staat van het fietspad dat loopt van de Danny Kayelaan naar de
de Albert Schweitzersingel.

Wat bleek: het fietspad blijkt uit twee gedeelten te bestaan. Een deel van de gemeente (op het plaatje groen) en een deel dat van particuliere eigenaren is (rood). Hoewel daar een bordje staat met ‘verboden toegang’ is het fietspad officieel openbare weg en mag iedereen daar fietsen. Maar het is geen genoegen omdat het fietspad in slechte staat verkeert.

De gemeente heeft het eigen deel intussen opgeknapt en meldde dat het andere gedeelte onderhouden moet worden door de Vereniging Van Eigenaren (VVE) die eigenaar is van het gebied.

Zó! Zoetermeer heeft steeds de vinger aan de pols gehouden, en aangedrongen op overleg met de VVE. De VVE weigert vooralsnog om het onderhoud op te pakken. Inmiddels heeft de gemeente besloten om niet langer te wachten op de VVE maar het onderhoud zelf op te pakken zodat er geen onveilige situatie ontstaat. Binnen een maand wordt ook het laatste deel van het fietspad opgeknapt.

Zó! is blij dat al ons aandringen tot dit resultaat heeft geleid.

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.