Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

De overlast in Oosterheem wordt eindelijk aangepakt!

31 oktober 2020

Op 12 oktober heeft de gemeenteraad gesproken over de veiligheid in de Zoetermeerse wijken. Tijdens het debat heeft Zó! Zoetermeer voorstellen gedaan voor een brede veiligheidsaanpak in een buurt in de wijk Oosterheem, naar voorbeeld van de aanpak die enkele jaren geleden succesvol is ingezet in Buytenwegh. Die speciale aanpak bestond uit een combinatie van onder meer cameratoezicht, stevig surveilleren door handhaving en politie, intensievere inzet door Buurtwerk, extra verlichting waar nodig, enz.

De voorstellen voor deze zware aanpak vinden we gerechtvaardigd omdat de situatie in Oosterheem uit de hand dreigt te lopen. Er is sprake van zowel overlast als crimineel gedrag. De burgemeester zegde die avond toe te gaan kijken naar alle mogelijkheden om de problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Nog geen week later, in het weekend van 18 en 19 oktober, werden tot onze afschuw handhavers gewond tijdens een incident in Oosterheem. Mocht het nog niet duidelijk zijn geweest, dan was dit de druppel. De burgemeester heeft direct besloten cameratoezicht in te stellen in de gebieden waar onrust heerst. Daarnaast wordt onderzocht in hoeverre handhavers in de nacht kunnen worden ingezet (ook een wens van Zó!).

Tegelijk heeft de burgemeester toegezegd in gesprek te gaan met bewonerscommissies in de wijken om de overlast te bespreken, zodat de inwoners goed betrokken worden.    

Door: Roel van der Vlies

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.