Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

De buurtvisie – Meepraten over de buurt vóór er plannen worden gemaakt!

3 maart 2021

Zó! Zoetermeer heeft bij de burgemeester een initiatiefvoorstel ingediend. We hebben dat geschreven omdat op dit moment op allerlei locaties bewoners worden geconfronteerd met bouwplannen waardoor ze zich overvallen voelen, of waarvan ze wel weten dat er iets komt, maar niet goed weten wat.
Het zorgt voor veel ongenoegen in de stad.

Zó! Zoetermeer denkt dat de leefbaarheid van de stad gebaat is bij draagvlak bij de omwonenden en dat bereiken we in ieder geval niet door plotsklaps met min of meer kant-en-klare plannen aan te komen.

Ook het kijken naar losse kavels – zonder de omgeving er letterlijk (straten, parken, water) en figuurlijk (omwonenden, bedrijven en organisaties) bij te betrekken, levert naar onze mening niet het beste resultaat op.

Het doel van ons initiatiefvoorstel is om ervoor te zorgen dat éérst met de buurt wordt gesproken over wat er mogelijk is, dat iedereen daar zijn zegje over kan doen, en dat daarna pas wordt besloten wat er komt. Let op: dat wil niet zeggen dat iedereen zijn zin krijgt!

Een initiatiefvoorstel wordt door een raadslid namens een fractie ingediend bij de burgemeester. Het college van burgemeester en wethouders geeft er vervolgens een advies over waarna het wordt besproken in de commissievergadering van de raad. Daarna besluit de raad of het wordt ingevoerd.

We zijn benieuwd wat iedereen ervan vindt: Voorstel buurtvisie (99,6 KB)

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.