Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Cameratoezicht Stadhuisplein: Bewoners zien het graag komen!

14 april 2012

Op 12 april werd in wijkpost Centrum een informatieavond gehouden over cameratoezicht in en om het uitgaansgebied bij het Stadhuisplein. Zó! was erbij omdat we benieuwd waren naar de reacties van de omwonenden.

De politie vertelde waar de camera's opgesteld zullen worden en wat men probeert te bereiken met de camera's in combinatie met blauw op straat.

Er werd uitleg gegeven aan de hand van een filmpje wat in Den Haag was opgenomen, ook in een uitgaansgebied. Een op het oog gezellig groepje mensen staat bij elkaar, er komt een taxi aan, iemand uit de groep loopt naar de taxi toe, er ontstaat wat duw en trekwerk en binnen twee seconden is er een grote vechtpartij aan de gang.

De camera's die in de omgeving zijn opgesteld, verzenden de beelden naar de mensen die hier speciaal voor opgeleid zijn. Deze mensen melden het ontstaan van de vechtpartij direct aan de politie op straat. De politie kan zeer snel op de plaats des onheils zijn en adequaat handelen, want de mensen die de camera's volgen geven aanwijzingen, weten welke mensen er gearresteerd moeten worden en welke mensen proberen weg te komen. De beelden worden later ook nog terug gekeken en men kan de beelden gebruiken bij het verdere onderzoek.

Het is volgens de politie niet zo dat de camera’s alleen zorgen voor de veiligheid op straat, maar het kan in combinatie met voldoende blauw op straat wél bijdragen. De politie van Zoetermeer heeft toegezegd om in het uitgaansgebied, zeker op stapavonden, agenten vrij te maken en in te zetten.De camera’s op het Stadhuisplein worden op proef geplaatst. Het zijn zogenaamde ‘flexibele’ camera's. Dit zijn verplaatsbare camera's en kunnen worden ingezet waar nodig. Na negen maanden zal bekeken worden of met het cameratoezicht in combinatie met meer blauw, het beter gaat op het Stadhuisplein.

Duidelijk werd in ieder geval dat de omwonenden van het Stadhuisplein het nu al jammer vinden dat de camera’s eventueel na negen maanden weer verwijderd worden.

Zó! Zoetermeer is blij dat het college nu eindelijk camera’s gaat inzetten en we zullen samen met de camera's en de Zoetermeerse politie de veiligheid van de Zoetermeerse inwoners goed blijven volgen.

Door: Yvonne Bink

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.