Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Brandveiligheid Hoogbouw

2 augustus 2019

Esther Lieben de brandweercommandant van onze veiligheidsregio waarschuwt voor de risico’s van brand in hoge woontorens. Hoogwerkers komen maar tot 30 meter. Het is dus de grote vraag hoe mensen zo’n hoog gebouw uitkomen, vooral als ze slecht ter been zijn. Hoe een brandende toren geblust moet worden is een groot vraagstuk. Het zal vaak neerkomen op gecontroleerd laten uitbranden.

Er zijn extra risico’s als in het gebouw elektrische auto’s worden opgeladen, zoals in parkeergarages onder de woonlagen. Commandant Lieben maakt zich ook zorgen over voldoende ruimte voor de hulpdiensten bij woontorens.

Zó! Zoetermeer vindt het erg zorgelijk, helemaal nu de brandweer zelf aan de bel trekt. Fractievoorzitter Marijke van der Meer: een belangrijke doelgroep voor de woontorens zijn de zogenaamde empty nesters. Dat zijn mensen van zo’n 55 tot 65 jaar van wie de kinderen het huis uit zijn. Maar de empty nester van vandaag is natuurlijk de bejaarde van morgen!’

Zó! heeft vragen gesteld aan het college en heeft zich sowieso voorgenomen om het punt van de brandveiligheid goed in beeld te houden bij alle toekomstige ontwikkelingen!

Lees hier de vragen aan het college (72,6 KB)

 

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.