Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Beantwoording schriftelijke vragen zebrapad Lijnbaan

21 januari 2024

Het college heeft onze vragen met betrekking tot het zebrapad op de Lijnbaan beantwoord.

De vragen zijn uitgebreid beantwoord met heldere argumenten over waarom het college besloten heeft op deze locatie geen zebrapad aan te leggen. Deze locatie is in het verleden al onderzocht en volgens de bevindingen van het onderzoek is er gedurende de dag weinig voetgangersverkeer op de Lijnbaan. Daarnaast is het verkeer op deze plek niet bijzonder druk, waardoor er voldoende ruimte is om veilig de weg over te steken zonder de noodzaak van een zebrapad.

Als compromis voor de wens van bewoners zijn in het verleden kanalisatiestrepen op de weg aangebracht; dit zijn duidelijke strepen die dienen als waarschuwing voor andere weggebruikers dat voetgangers hier oversteken.

Niet helemaal wat we gehoopt hadden als antwoord, maar wel duidelijk uitgelegd waarom dit niet de bedoeling is.

Binnenkort staat de bespreking van verkeersveiligheid op de agenda van de commissie. Hier wordt ook naar verwezen in de beantwoording van de gestelde vragen. Tijdens deze bespreking zullen we opnieuw aandacht vragen voor de noodzaak van zebrapaden rondom scholen. 

Beantwoording schriftelijke vragen


 

Door: Ruben van der Perk

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.