Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zorgen over de Entree

13 april 2021

Momenteel wordt in de raad gesproken over de Entree. Dat is het gebied tussen Boerhaavelaan en Bredewater en tussen de Mandelabrug en het Klaverblad.

In 2017 is het besluit genomen om er ca. 3500 woningen te bouwen, maar in de plannen die het college voorstelt worden het er almaar meer. Er is nu al sprake van 5700 woningen.

Zó! Zoetermeer is er helemaal niet gerust op dat dit een goede ontwikkeling is. Natuurlijk moeten er meer woningen komen, maar zoveel hoge woontorens bij elkaar? In de plannen zien we te weinig luxere woningen en veel te veel hoogbouw niet alleen bij het station – wat al de bedoeling was - maar over het hele gebied. En met het opschalen naar 5700 woningen biedt dit deel van Zoetermeer straks de nadelen van een drukbevolkte grote stad, zoals Amsterdam, maar zonder de voordelen.

De Milieu-Effect-Rapportage (MER) waarin uitgerekend wordt hoe het staat met de luchtkwaliteit en het verkeer en dergelijke is nog niet af. En in de stukken staan allerlei zaken waarvan het nog maar helemaal de vraag is of die er echt gaan komen (zoals een grote broeikas).

Zó! Zoetermeer heeft zorgen over de brandveiligheid, in zijn algemeenheid bij al die hoogbouw, maar ook omdat we lezen dat het gebruik van brandveilige gevels alleen een advies is en geen eis, en we hebben zorgen over het onder de woongebouwen opladen van elektrische auto’s in garages.

De gewone veiligheid wordt sowieso ingewikkeld met binnentuinen tussen enorme hoogbouw. Worden dat geen paradijzen voor hangjeugd en dealers?

Wij willen sowieso dat woningen goed bezoekbaar worden voor gehandicapten zodat zij ook een netwerk kunnen opbouwen en bij familie en vrienden op bezoek kunnen.

Verder zijn er plannen voor het verplaatsen van het busstation naar de A12. Daarvoor moet nog meer onderzoek gedaan wordt want dat gaat veel geld kosten en kan alleen als de provincie en het Rijk flink meebetalen. Het station is belangrijk omdat in de plannen van de Entree wordt gerekend met erg weinig parkeerplaatsen. Het idee is dat de toekomstige bewoners veel met het OV gaan, en gebruik gaan maken van deel-auto’s.

Al met al zijn het mooie plannen maar wij houden ons hart vast wat ervan terechtkomt.

 

 

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.