Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zó! Zoetermeer tegen Entree

18 mei 2021

Voor het eerst in het traject om rondom de Afrikaweg een enorme wijk te bouwen heeft Zó! Zoetermeer tegen deze plannen gestemd. Een leuke wijk met 3500 nieuwe woningen – goed om de woningnood te verlagen – zagen wij wel zitten (met uitzondering van de gelijkvloerse kruisingen).

Maar een nieuw 'Palenstein oud stijl' met nog veel meer hoogbouw en zo’n 5700 woningen met meer dan 12.500 inwoners op een relatief klein stuk grond, is niet goed voor de stad. De parkeerplaatsen onder de hoge woontorens worden niet meeverkocht of meeverhuurd, dus het zal niet lang duren voor in Meerzicht en Driemanspolder allerlei parkeerregulatie – vergunning parkeren, betaald parkeren, blauwe zones etc. – doorgevoerd zal moeten worden.

Wat blijft erover van de grote kwaliteit van onze stad: prettige woningen met een tuintje in een rustige buurt? De coalitie van VVD, LHN, D66, CDA en GroenLinks denkt dat de woningnood van heel Nederland hier in Zoetermeer opgelost moet worden. Alhoewel wie er precies wat wil, is onduidelijk want tijdens de raadvergadering moest om de haverklap geschorst worden om de coalitieruzies in de digitale achterkamers te beslechten.

Treurig. Je kunt een mooie stad als Zoetermeer in een paar jaar grondig verpesten. Zó! Zoetermeer ziet gebeuren wat ook in Palenstein aan de hand was: eerst alles prachtig, maar dan… We zijn nu dik 15 jaar bezig om voor heel veel belastinggeld het teveel aan hoogbouw in Palenstein te slopen en te vervangen door lagere gebouwen. Dat staat de Entree ook te wachten als de plannen niet worden aangepast.

 

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.