Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zó! Zoetermeer op werkbezoek bij Rode Kruis

25 juni 2017


Afgelopen woensdag zijn Yvonne Bink en Carina Hogeveen op werkbezoek geweest bij het Rode Kruis. Nadat we eerst hartelijk werden ontvangen, legde Peter Schoemaker ons uit wat het Rode Kruis binnen Zoetermeer allemaal doet.

Naast EHBO-opleidingen en reanimatiecursussen zijn bevolkingszorg, zelfredzaamheid en respect voor hulpverleners belangrijke pijlers. Bevolkingszorg wil zeggen dat bewoners bij grote calamiteiten worden opgevangen in een school of sportcomplex. Ook is het belangrijk dat mensen weten waar ze hulpgoederen kunnen inleveren. Zelfredzaamheid gaat over het opbouwen van een netwerk in je buurt. Zodat je op het moment dat je hulp nodig hebt bekenden in je buurt om hulp kunt vragen. Hiervoor heeft het Rode Kruis op verschillende plaatsen binnen Zoetermeer sozen waar men heen kan voor een kopje koffie, een praatje of activiteiten. Deze sozen zijn vooral belangrijk voor mensen met een klein netwerk. Daarnaast vindt het Rode Kruis het belangrijk dat mensen respect hebben voor hulpverleners. Daarom geven zij voorlichting over wat de verschillende hulpdiensten doen.

 

Nadat we een goed beeld hadden van wat de afdeling Zoetermeer doet, kregen we nog een rondleiding door het pand en mochten we even meekijken bij een reanimatiecursus. Al met al was het een leerzame en interessante avond.

 

 

Door: Carina Hogeveen

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.