Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zó! Zoetermeer komt naar De Entree

2 februari 2022

De fractie van Zó! Zoetermeer komt op zaterdag 5 februari om 13.00 uur naar het Entreegebied om met de omwonenden te praten over de plannen voor duizenden nieuwe woningen. De ontmoetingsplaats is voor de Mandelabrug aan de kant van de Boerhaavelaan. Indien het heel slecht weer is, is de fractie te spreken op de Mandelabrug zelf.

‘Wij wilden al eerder komen praten met de bewoners van Meerzicht en Driemanspolder, maar vanwege de lockdown hebben we dat uitgesteld. Nu moet het wel kunnen, zeker als we voldoende afstand van elkaar houden.’ zegt Marijke van der Meer, de fractievoorzitter van Zó! Zoetermeer. ‘We weten dat mensen zich behoorlijk ongerust maken, vooral omdat in de plannen er steeds meer woningen bijkomen. Dat geldt voor het zogenaamde middengebied, maar ook voor het Stationsgebied.’

Op 25 januari 2022 heeft het college een besluit genomen over de ontwerpstukken over De Entree die van 4 februari tot 18 maart 2022 ter inzage liggen. Iedereen die wil, kan hierover een zienswijze indienen.

Van der Meer: ‘Mensen die dat willen moeten zeker een zienswijze indienen, maar wij willen daarnaast ook van de omwonenden zelf horen waar zij zich het meest bezorgd over maken. Zó! Zoetermeer vindt het prima dat er in het gebied tussen Bredewater en Boerhaavelaan flink wat woningen bijkomen want de woningnood gaat niet vanzelf weg. Maar waar het in eerste instantie zou gaan om 3500 woningen is er nu sprake van bijna 6000 woningen en dat betekent nogal wat voor het gebied.’

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.