Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zó! Zoetermeer gastvrij ontvangen bij de Tuinvereniging Seghwaert

14 juni 2018

Voorheen aan de Edisonstraat maar nu aan de rand van Buytenpark zit nu al vier jaar de Tuinvereniging Seghwaert. De verhuizing indertijd was nogal een gedoe, dus tijd voor Carla Krullaars en Marc van Eijk, beide leden van de Zó! fractie om eens te kijken wat ervan geworden is.

En dat is werkelijk waar prachtig. Sowieso door de omgeving natuurlijk, maar ook door de sfeervolle kantine en de mooi onderhouden tuintjes. “Meestal gaat dat vanzelf, maar laat iemand het versloffen dan geven we de eigenaar wel een hint dat dat anders moet” . Els Laduk praat vol enthousiasme over de bereikte resultaten. Alle tuintjes zijn verhuurd en zijn heel gemêleerd ingericht. Groente, fruit en siertuinen in verschillende stijlen wisselen elkaar af. Hetzelfde geldt overigens ook voor de verhuurders, jong en oud, mensen met of zonder allochtonen afkomst, maar allemaal een passie voor tuinieren. Niet alleen de passie wordt gedeeld, ook de groenten en het fruit. In kastjes wordt alles wat “over” is aangeboden aan de andere huurders.

Prachtig om te zien wat voor resultaten je kan boeken als mensen elkaar helpen en van elkaar leren zegt Carla Krullaars aan het eind van het leerzame bezoek.

Als we weggaan worden we nog wel gewaarschuwd voor een gevaarlijke bocht waar nog weleens een fietser tegen een auto knalt. Kunnen we gelijk aankaarten, want veilig kunnen fietsen vinden we in Zoetermeer heel belangrijk.

Door: Marc van Eijk

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.