Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zó! wil verkeersmaatregelen in de wijk Dorp

27 november 2016

géén lange vrachtwagencombinaties door de Da Costastraat

ZOETERMEER - De Zó!-fractie heeft naar aanleiding van een werkbezoek aan de Da Costastraat en de Vondelstraat aan het college gevraagd om extra maatregelen te nemen om de overlast van te lange vrachtwagens midden in de woonwijk te weren. De lange vrachtwagens, vaak combinaties met opleggers of aanhangers, proberen Nutricia te bereiken, maar kunnen de bocht richting de Vondelstraat niet halen en zorgen voor opstoppingen, gevaarlijke situaties en schades.

Fractievoorzitter Marijke van der Meer: 'Samen met de omwonenden hebben we bekeken wat de mogelijkheden zijn. We hebben aan het college gevraagd om de bewegwijzering - ook via navigatiesystemen - te verbeteren, om aan Nutricia te vragen om zelf maatregelen te nemen, maar vooral om in de straat de veel te lange vrachtwagencombinaties te verbieden.'

 Er wordt al jaren en jaren gesproken over een andere aanrijroute voor Nutricia. Eind 2014 nam de raad een besluit, maar intussen is duidelijk geworden dat het college dat besluit niet gaat uitvoeren. Nutricia wil uitbreiden, dus nu worden eerst nog weer andere oplossingen gezocht.

 Van der Meer: 'We dringen er bij het college op aan om door te pakken want de mensen uit het gebied wachten al zo verschrikkelijk lang op een oplossing. Wij willen dat die oplossing uiterlijk in 2020 is gerealiseerd. En in de tussentijd moeten er dus extra maatregelen komen. Bij schades moeten de mensen proberen om hun geld terug te krijgen van aanrijdingen, waarbij bijvoorbeeld een Russische opdrachtgever, een Poolse vrachtauto en een Bulgaarse chauffeur betrokken zijn. Dat lukt dus niet en moeten we ook niet willen.'


Schriftelijke vragen verkeersmaatregelen Dorp (804,2 KB)

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.