Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zó! was bij de opening van het HGOS in de Dorpsstraat

19 februari 2017

Zó! was bij de opening van HGOS in de Dorpsstraat.
In mei 1986 betrok het Historisch Genootschap Oud Soetermeer 't Oude Huis. De verhuizing van de Julianalaan naar de Dorpsstraat gaf destijds een impuls aan het verenigingsleven een prachtig pand met een eigen historie. Het HGOS heeft daar 30 jaar een prima onderkomen gehad. Na 30 jaar is het tijd voor een nieuw pand. Op 18 februari werd het nieuwe pand aan de Dorpsstraat 132 feestelijk geopend door wethouder R. Paalvast.
Al om half twee waren de genodigden toegestroomd naar de Dorpsstraat 132 en was het al gezellig druk. Bij de voordeur werden we welkom geheten door de voorzitter van het HGOS B. van Eken. Om twee uur werd het pand officieel geopend met een welkom van de voorzitter die iets vertelde over de historie van het HGOS. Vervolgens hield de wethouder een toespraak waarna hij samen met de heer B. van Eken de nieuwe naam van het pand onthulde: ’t Nieuwe Huys.

Door de vorige eigenaar van het pand werd een cadeau overhandigd dat bestond uit een antiek strijkijzertje en een ingelijst krantenartikel uit januari 1965 dat verwees naar de tijd dat het pand destijds als wasserette werd gebruikt.
In de filmpjes hieronder kunt u de toespraak van de voorzitter van het HGOS Bert van Eken en R. Paalvast nog even terugkijken.

Bron: met dank aan de foto van het HGOS

Door: Carina Hogeveen

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.