Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zó! tegen toekomstige parkeeroverlast

7 december 2019

Zó! Zoetermeer stelt aan de gemeenteraad voor om bij nieuwe woningen méér ruimte voor parkeren te regelen dan het college wil. De gemeenteraad moet maandag 16 december over het nieuwe parkeerbeleid beslissen.

Marijke van der Meer, fractievoorzitter van Zó! Zoetermeer: ‘Wij denken vooral aan de buren van de nieuwe woningen. De gemeente wil heel veel nieuwe woningen bouwen, wel 10.000 bij de bestaande 55.000, en daar komen natuurlijk mensen en gezinnen in te wonen. Die mensen moeten allemaal naar hun werk, mantelzorgen voor hun schoonouders in een dorp verderop, het halve elftal van hun kinderen die uitspelen verslepen, en ook de boodschappen in huis halen. Sommigen kunnen dat allemaal op de fiets en met de bus, maar er zijn ook heel veel gezinnen die voorlopig een of twee auto’s nodig hebben. Als we te weinig parkeerplaatsen maken bij de nieuwe woningen, dan gaan de mensen in de straten eromheen parkeren en hebben we straks heel erg veel parkeerproblemen. Dat moeten we niet willen.’

In het nieuwe parkeerbeleid wordt gesteld dat mensen veel meer zullen fietsen, van het OV gebruik maken, en wordt het delen van auto’s gestimuleerd. In het parkeerbeleid wordt de stad verdeeld in 3 gebieden: Het eerste gebied is de binnenstad en de Entree (het gebied rondom de Afrikaweg), het tweede gebied is de ‘schil’ eromheen, en het derde gebied zijn de woonwijken die verder van het centrum liggen.

Van der Meer: ‘Bij woningen voor gezinnen moeten we gewoon normale aantallen parkeerplaatsen regelen. Wij houden het gemiddelde aan van de cijfers die het kennisinstituut CROW aangeeft, en dat is al minder dan wat we in Zoetermeer gewend waren. We moeten echt de buurten beschermen voor parkeeroverlast anders krijgen we hier straks in alle wijken betaald parkeren om de auto’s te weren. Of we krijgen op nog veel meer plaatsen in de stad hoogoplopende ruzies omdat mensen hun auto niet kwijt kunnen. Het is echt belangrijk dat we het nu goed regelen, want achteraf zijn dit soort problemen niet meer op te lossen!’

Normen in beter leesbaar formaat (60,6 KB)

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.