Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zó! kijkt naar verkeer en parkeren

26 maart 2017

Zó! kijkt naar verkeer en parkeren

Het samen met de bewoners bekijken ('schouwen') van de parkeer- en verkeersituaties rondom het Woonhart is gisteren van start gegaan. Zó! is daar zoveel mogelijk bij.

Zoals bekend zijn er plannen om op de plaats van het Woonhart de Holland Outlet Mall (HOM) te openen. Of dat door gaat, zal afhangen van de mogelijkheden om het goed in te passen in de stad. Daarbij is het belangrijk dat problemen met het verkeer en het parkeren goed opgelost kunnen worden. Er worden allerlei metingen en studies gedaan en er wordt ook heel goed gekeken hoe de situatie op dit moment is.

De verkeersafdelingen van de gemeenten hebben daar een beeld van, onder andere door allerlei meetlussen bij de stoplichten, maar het is ook altijd waardevol om met omwonenden de situatie ter plekke te bekijken en te bespreken waar zij knelpunten zien. Daarvoor worden momenteel dus 'schouwen' gehouden: op verschillende plaatsen en vooral ook op allerlei tijdstippen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, op werkdagen en in het weekeinde.

De schouwen worden begeleid door verkeerskundigen van een gespecialiseerd bureau en door medewerkers van de gemeente. De bewoners die zich hebben aangemeld kunnen aanwijzen waar nu al knelpunten zijn, en waar ze zien dat het steeds drukker wordt. Het gaat om de kruispunten bij De Sniep, bij de Ondineschouw, de Nederlandlaan, en het grote meervoudige kruispunt op de Europaweg. Voor het parkeren wordt met name gekeken naar de Hovenbuurt en de Schouwenbuurt.

Er worden in de komende dagen 28 schouwen gehouden. Zó! is bij 22 schouwen aanwezig zodat wij ook een goed beeld hebben. Als het net zulk lekker weer blijft als gisteren en vandaag is het geen straf (hoewel het soms wel vroeg opstaan is)! Op 5 april worden de resultaten van de schouwen gepresenteerd.

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.