Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zó! geslaagd – ALV en Politiek Café

18 april 2019

Woensdagavond 17 april hield Zó! Zoetermeer de ledenvergadering. Met het vaststellen van de verslagen en de rapportage van de penningmeester was niet veel tijd gemoeid. Marijke van der Meer vertelde over het laatste nieuws uit de fractie en daarna was het tijd voor het Politiek Café Zó! Beter waarvoor ook de lezers van de Openbare Nieuwsbrief van Zó! waren uitgenodigd. Peter Verheggen de Programmamanager Duurzaam en Groen van de gemeente Zoetermeer kwam vertellen over de manier waarop Zoetermeer de energietransitie aanpakt.

Palenstein is de eerste wijk waarin wordt gewerkt aan woningen zonder aardgas en waar ook de eerste nul-op-de-meter-woningen van Zoetermeer staan. Het werd een interessante bijeenkomst waarbij bleek dat het de aanwezigen best bezighoudt wat er nu precies moet gebeuren. Zoetermeer werkt samen met allerlei instanties en andere gemeenten om zo goed mogelijk te bedenken wat de beste manier is om van het gas af te komen. Veel zal ook afhangen van de besluiten die het rijk neemt over het klimaatakkoord.

De tips voor dit moment zijn: isoleren van de woning is in alle gevallen belangrijk, en wie toe is aan een nieuwe keuken: kies voor inductie.

Na afloop werd natuurlijk nog bijgepraat met een drankje. Zó! bedankt Peter Verheggen hartelijk voor zijn presentatie en de duidelijke manier waarop hij alles heeft uitgelegd en – zoals altijd - Fred Roland voor de foto’s.

Op de foto Peter Verheggen met de kaart van Palenstein, en het bestuur van de vereniging Zó! Zoetermeer met van links naar rechts Jacob de Boer (penningsmeester), Reina van der Vlugt (secretaris) en Wim Weegink (voorzitter).

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.