Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zó! Fietspad eindelijk veiliger!

4 februari 2019

Na herhaalde vragen van Zó! Zoetermeer heeft het college beloofd dat er vóór 15 februari borden worden geplaatst om fietsers erop te wijzen dat ze moeten oversteken.

Het fietspad langs de Bleiswijkseweg (richting Zoetermeer –> Bleiswijk) houdt bij de ingang van de Dutch Innovation Factory (DIF) plotseling op. Pas ter hoogte van de Prismalaan West is er weer sprake van een fietspad aan de rechterkant van de weg. Fietsers kunnen veilig gebruik maken van het fietspad aan de linkerkant van de weg als zij kort voor de ingang van de DIF oversteken.

‘Maar mensen die daar niet dagelijks komen weten dat niet, en we hebben al een paar keer gezien dat mensen op de rijweg komen te fietsen, schrikken van het verkeer dat daar langs raast en dan geen kant meer op kunnen, want oversteken is verderop heel lastig.’ zegt Marijke van der Meer, fractievoorzitter van Zó! Zoetermeer ‘We zijn blij dat het nu toch nog voor het voorjaar in orde komt. Het college had het al eerder toegezegd, maar het gebeurde niet. Dus we houden het zeker nog in de gaten tot de borden er echt staan!’

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.