Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Vooruitblik raad 25 maart 2013

24 maart 2013

Maandagavond hebben we eerst (20.00 uur) gelijktijdig commissievergaderingen over de Metropoolregio en de prestatieafspraken met de woningcorporaties. Daarna hebben we raad. Daarbij zijn vooral 2 onderwerpen interessant: de verbouwingsplannen voor het Stadhuis en de redding voor de korte termijn van het CKC. Om met het laatste te beginnen:

CKC

De crisis slaat intussen stevig toe bij het CKC: het aantal leerlingen loopt terug, want veel huishoudens kunnen de lessen niet meer betalen, of durven het niet meer omdat men niet zeker is van werk. Tegelijkertijd heeft de gemeente de subsidie verlaagd. Daardoor is het CKC in de moeilijkheden gekomen en is bezig met reorganisaties. Voor de korte termijn is acuut geld nodig. Zó! heeft dit in de commissievergadering van vorige week maandag nadrukkelijk aan de orde gesteld en gesteund door het CDA hebben we aan de wethouder gevraagd om snel met een reddingsvoorstel te komen. Dat stuk ligt er. Maandag 25 maart wordt er eerst informeel over gesproken (19.00 uur Driemanspolderzaal) om technische vragen te stellen. Dan wordt in de raad (aanvang 21.00 uur) bekeken of er een meerderheid is om het op de agenda te zetten, en dan wordt er later die avond - hopelijk - ook direct over gestemd, want als het reddingsplan niet wordt goedgekeurd dan kan het bestuur geen verantwoordelijkheid nemen voor het schooljaar dat in augustus begint.

Stadhuis

Zoals al eerder beschreven zijn er grote en grootse plannen om het stadhuis helemaal te verbouwen. Zó! Zoetermeer vindt dit nog helemaal niet het moment om het hele stadhuis op de schop te nemen.

Klik hier voor onze uitgebreide mening.

Wij willen op dit moment vooral de hoogstnoodzakelijke dingen (laten) doen, en met het verplaatsen van allerlei onderdelen kunnen we beter wachten tot ná de crisis. Dan kunnen we ook veel beter bekijken wat er precies nodig is. Wij zullen daarover een amendement indienen.

Klik hier om het amendement te bekijken.

Het gaat waarschijnlijk morgen amendementen regenen: Verschillende fracties hebben ons er al (ieder!) 6 of 7 toegestuurd. Eigenlijk betekent dat al genoeg: er is geen echt draagvlak voor deze plannen.
U kunt de raad morgen via internet volgen:

Klik hier voor de internetuitzending.

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.