Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Vervanging bomen Hoekerkade

21 februari 2022

Al in 2018 trokken de bewoners van de Hoekerkade aan de bel over de bomen die veel te groot werden en overlast gaven.

Heel lang werden ze aan het lijntje gehouden. De bomencommissie kwam kijken en die zei dat het college het moest meenemen met het vervangingsplan. Het college meldde dat het meegenomen zou worden met groot onderhoud.

Het groot onderhoud lijkt ieder jaar niet nodig, en ondertussen bleven de mensen met de problemen zitten.

Nu is een van de bomen omgevallen door de storm. Zó! Zoetermeer vindt dat de Hoekerkade nu te lang heeft moeten wachten op een goed plan. Iedereen wil veel groen in de stad, maar dat kan volgens Zó! Zoetermeer prima op een andere manier.

Té grote bomen in te kleine straten zijn geen oplossing voor een groene stad. Die veel te hoge bomen moeten vervangen worden door mooi groen dat past bij de omvang van de straat.

Zó! Zoetermeer heeft nu officiële vragen gesteld aan het college:

  1. Is het college bereid om nu heel snel de overgebleven bomen te controleren en alle bomen die geen storm meer kunnen overleven direct te kappen?
  2. Is het college bereid om in de komende weken met de omwonenden te overleggen over het vervangingsplan, zodat de vervanging vóór de zomer geregeld kan zijn?

Het college moet ons binnen 30 dagen antwoord geven.

 

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.