Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Verkeersveiligheid Paltelaan

6 februari 2018

Zó! heeft over twee verkeerssituaties bij de Dr.J.W. Paltelaan vragen gesteld aan het college.

1. Rotonde Dr.J.W.Paltelaan en de Van Stolberglaan: De fietsers die komen van de Van Stolberglaan rijden vanaf het viaduct 'bergaf' en hebben een grote snelheid. Zij passeren de rotonde linksom omdat het twee-richtingsfietspad na de rotonde in de richting van de Stationsstraat links ligt. Automobilisten moeten aan de fietsers voorrang verlenen. De automobilisten kunnen niet zien of er fietsers aankomen doordat er een parkeerterrein tussen ligt, waarop niet alleen auto's, maar ook vaak grotere bestelbussen en aanhangers worden geparkeerd. De combinatie van de snelheid van de fietsen, het fietspad linksom en het beperkte uitzicht heeft blijkbaar al gezorgd voor verschillende bijna-ongelukken.

2. Kruispunt met de Eerste Stationsstraat: Het betreft automobilisten die aankomen over de Eerste Stationsstraat en rechtsaf moeten slaan om hun weg over de Eerste Stationsstraat te vervolgen. Zij moeten voorrang verlenen aan de fietsers die vanaf het fietspad uit dezelfde richting komen, maar linksaf met de bocht mee naar de Paltelaan doorrijden. Voor de automobilisten zijn zij - vooral bij avond - erg slecht zichtbaar omdat de fietsers min of meer 'van achteren' komen, en net niet in de spiegels te zien zijn door de berm die de auto's in een andere richting dwingt.

Zó! heeft aan het college gevraagd om deze situaties te verbeteren. We verwachten binnen 30 dagen antwoord.

 

 

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.