Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

VASTE GROND ONDER DE VOETEN IN SEGHWAERT

25 september 2016

Zó! Zoetermeer heeft officiële vragen gesteld aan het college over de bestrating in Seghwaert.
Marijke van der Meer: 'We hebben nog niet eerder mee gemaakt dat we bij Koffie & Zó! zoveel klachten kregen over één onderwerp. De mensen zijn heel ontevreden over de stoepen en de bruggen, en ook de fietspaden en woonerven komen er niet goed van af. Men vindt het gevaarlijk en heel vervelend.'

De klachten gaan over verzakkingen, wortelopdruk en tegels die schots en scheef liggen. Zó! Zoetermeer heeft de volgende vragen gesteld, waarop het college binnen 30 dagen antwoord moet geven.

Is het college bekend met de onvrede over de bestrating in Seghwaert?

Zijn er bekende achterstanden in het onderhoud, of zijn er andere redenen waarom de bestrating in Seghwaert meer klachten geeft dan in andere wijken? Is er bijvoorbeeld sprake van een andere ondergrond of iets dergelijks?

Is het college bereid om een bijeenkomst te organiseren waar mensen uit Seghwaert kunnen aangeven van welke plekken zij het meeste last hebben, zodat geïnventariseerd kan worden waar snel verbeteringen nodig zijn?

Ten aanzien van de bruggen horen we niet alleen in Seghwaert klachten, maar ook op andere plaatsen in de stad. Is het college bereid om in ieder geval deze manier van werken / dit materiaal voor alle toekomstige bruggen te vermijden en te kiezen voor een andere oplossing?

Is het college bereid om te onderzoeken welke oplossingen er zijn voor de bewuste bruggen, zodat de voornaamste klachten (het 'bewegende' gerammel, de te hoge overgangen met het reguliere fietspad, etc.) opgelost kunnen worden?

 

 

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.