Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Uw wensen voor 2019

1 januari 2019

Zó! Zoetermeer wenst iedereen het allerbeste voor 2019!

Zó! Zoetermeer heeft ook aan de Zoetermeerders gevraagd welke wensen zij voor de stad hebben. Zaterdag in het Stadshart hebben veel mensen gemeld wat zij voor de stad willen en ook via de mail kregen we wensen toegestuurd.

Met stip bovenaan staat: VEILIGHEID!

In alle toonaarden wensen mensen vooral een veilige stad. Mensen ergeren zich aan vandalisme en aan gevaarlijk fietsen. Men zou eindelijk eens willen dat er minder wordt gefietst in het voetgangersgebied van het winkelcentrum Oosterheem en het zou goed zijn als daar ook handhaving in burger gaat optreden. Minder overlast van hangjongeren is een wens voor bijna alle wijken van Zoetermeer. Mensen ergeren zich aan vandalisme en zouden willen dat het ook voor pubers overal veilig is.

Voor JONGEREN zijn in dat kader ook allerlei zaken genoemd. Een wens is bijvoorbeeld dat scholen goed letten op het tegengaan van discriminatie. Er zou meer te doen moeten zijn voor jongelui, met name in Oosterheem en men zou daar ook wel een jeugdhonk willen hebben zoals mevrouw Latenstaan. En men hoopt dat het nieuwe zwembad een beetje wordt zoals het Keerpunt was, maar dan goedkoper.

Zoetermeer heeft ook wensen voor het WINKELEN en het WONEN:

Men wenst meer echte merkwinkels in het Stadshart en een veel aantrekkelijker winkelaanbod in de Dorpsstraat. Er is ook een verlangen naar een winkel voor dames met een grote maat en een normale portemonnee! Vanuit de politiek kunnen we dat niet regelen, maar hier liggen natuurlijk wel kansen voor ondernemers!

In praktische zin werden meer openbare toiletten genoemd en men zou nu eindelijk ook wel eens ‘rust’ op het Stadhuisplein willen. Dus het almaar verbouwen zijn de omwonenden zat en men mist gezellige zitjes voor mensen die gewoon – zonder consumptie – even van de stad willen genieten. Het plein is nu te veel volgepakt met commerciële terrassen waardoor het geen ‘stadsplein’ meer is. En over verbouwen gesproken: graag meer seniorenwoningen en ook graag koopwoningen voor alleenstaanden. En een grote wens is ook aandacht voor de architectuur: niet zomaar alles volbouwen! Zó! heeft het allemaal genoteerd.

Op het gebied van VERKEER en VERVOER wenst men gratis openbaar vervoer voor de 65-plussers, betere bewegwijzering van de fietspaden en overal – en in het bijzonder rondom de Leopoldhove - is er behoefte aan betere bestrating. Dat geldt voor de fietspaden, maar is bijvoorbeeld ook een wens van de mensen die rolstoelen over de stoepen moeten duwen. We kregen ook nog een specifieke wens voor een grote zwerfkei die geplaatst moet worden om een grasveld te beschermen. Die vraag hebben we direct doorgespeeld aan de wethouder.

IDEALEN

Zoetermeerders wensen elkaar een goede gezondheid, en we spraken ook een mevrouw die heel Zoetermeer graag rookvrij wil hebben, te beginnen met de ingangen van de winkels. We wensen in Zoetermeer ook ondersteuning voor alle mensen die het wat minder hebben en verdraagzaamheid wordt ook belangrijk gevonden. Sommigen hebben ook ‘meer inspraak’ ingevuld op het wensenlijstje.

Verder kregen we nog een nagezonden wens: graag meer respect voor dodenherdenking, met name in de winkels. Bij sommige supermarkten blijven zelfs de kassa’s gewoon doorgaan op 4 mei om 20.00 uur. Het lijkt Zó! iets waar we best met elkaar aandacht voor mogen vragen.

Iedereen heel hartelijk bedankt voor alle wensen.

(Deze week wordt onder alle indieners een cadeaukaart verloot. De gelukkige krijgt persoonlijk bericht.)

 

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.