Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Uitbreiding ziekenhuis met goede afspraken

28 november 2017

Het LangeLand Ziekenhuis kan verder gaan met de voorbereidingen voor een Orthopedisch Centrum. Dit is een belangrijke mijlpaal voor het ziekenhuis dat vier jaar terug nog moest vechten voor het voortbestaan. Bij de uitbreiding moet het verkeer en het parkeren goed worden geregeld. De gemeenteraad heeft daar deze week stevige afspraken over gemaakt.

'Wij zijn echt blij met de uitbreiding van het ziekenhuis. In het orthopedisch centrum komen veel specialisten uit de regio bij elkaar te zitten. Dat is winst voor de gezondheidszorg voor Zoetermeer en voor de werkgelegenheid.' zegt fractievoorzitter Marijke van der Meer. 'Maar we moeten bij die uitbreiding natuurlijk wel goed op de omgeving letten, en dan gaat het vooral over het bouwverkeer en over het parkeren als het nieuwe centrum eenmaal open is.'

Het ziekenhuis is van plan om op het zorgterrein een parkeergarage te bouwen om de uitbreiding - artsen en ander personeel, en natuurlijk patiënten en hun bezoekers - op te vangen. Zó! Zoetermeer heeft via een voorstel dat werd mede-ingediend door de PvdA en door de raad is aangenomen, met het college afgesproken dat vóórdat de bouw van het Orthopedisch Centrum gaat beginnen de afspraken over die garage goed op papier staan. Dus wie het gaat betalen, en wanneer de garage klaar is. Verder is aan het college gevraagd om goed te kijken of het bouwverkeer niet via de oude opening met de Aziëweg hoeft te rijden, maar via een ingang dichter bij de kruising met de Toneellaan, zodat de mensen van de Lissenvaart er minder last van hebben.

 

'Van der Meer: 'Op termijn gaat het grootste deel van het parkeerverkeer - ook voor Vivaldi - via de Toneellaan, en dat betekent ook nog een grote verbetering voor de Brechtzijde. We verwachten dat er tijdens de bouw van het centrum en van de garage nog best hier en daar wat overlast zal zijn, maar uiteindelijk wordt het een hele verbetering.' 

 

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.