Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Teleurstelling bij Zó! over paadje Zalkerbos

19 oktober 2017

Tijdens het begrotingsdebat 2016 is een motie van Zó! om bij de nieuwe zorgwoningen aan het Zalkerbos een goed verhard pad door het boomgaardje aan te leggen met algemene stemmen aangenomen. Het pad is bedoeld voor de dementerende bewoners die er - als het gebouw klaar is - komen te wonen.

Wij zijn gaan kijken en zijn teleurgesteld. Het paadje ligt niet in de boomgaard, maar er naast. Dat is op zich geen probleem, maar het is veel te steil en niet goed verhard. Het bestaat uit een soort losliggend grind. Het lijkt ons erg ongeschikt voor senioren die hun voeten niet meer zo goed optillen. Omhoog lijkt het veel te zwaar voor (oudere) begeleiders van de ouderen die een rolstoel gebruiken. Naar beneden is het griezelig, te steil en recht op het water af.

Wij hebben de volgende vragen aan het college gesteld.

  1. Heeft het college de situatie bekeken en daarbij gedacht aan de bedoeling van het pad, namelijk om een stukje 'buiten' te creëren voor de toekomstige bewoners van de zorgwoningen?
  2. Ziet het college mogelijkheden om - zoals afgesproken in de motie - er een goed verhard pad van te maken?
  3. Kan gezorgd worden voor een minder steil traject - liefst in overleg met de Toegankelijkheidsraad?
  4. Indien dat niet mogelijk is, kan er dan gezorgd worden voor een pad door de Boomgaard zodat er niet zo'n groot hoogteverschil overbrugd hoeft te worden?

Het college moet binnen 30 dagen antwoord geven op officiële vragen van raadsleden.

 

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.