Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Stadhuisplein voor iedereen?

24 april 2018

Bij het besluit over de nieuwe inrichting van het Stadhuisplein is afgesproken:

'De binnenstad is van iedereen. Daarom is het van belang dat de binnenstad voor iedereen toegankelijk is, zowel in de tijdelijke situatie van verbouwing, als in de eindsituatie.'

Het Stadhuisplein is bijna klaar, maar Zó! Zoetermeer maakt zich zorgen over het plein. Is dat plein er straks echt voor iedereen?

Wij hebben aan de burgemeester en wethouders de volgende vragen gesteld:

1.    Wij zien dat de bestrating vordert, maar ons is ontgaan waar de geleidelijnen voor mensen met een visuele beperking komen. Op een groot plein, met al­lerlei obstakels zoals terrassen en openbare zitgelegenheden, zijn goede ge­leidelijnen natuurlijk essentieel. Kunnen we een tekening krijgen waar de ge­leidelijnen komen? Is e.e.a. besproken met de Toegankelijkheidsraad of met andere (ervarings-)deskundigen?

2.    Vooral in een nieuwe situatie zijn geleidelijnen natuurlijk erg belangrijk: wordt ervoor gezorgd dat dit allemaal snel goed in orde is?

3.    We zien dat de route vanaf het Stadhuisplein richting Hoogvliet ook niet echt heel makkelijk is voor mensen met een visuele beperking. Is het mogelijk om dat te verbeteren?

4.    Er is in de afgelopen periode intensief met de terrashouders overlegd over de inrichting van de terrassen (we lezen zelfs in de krant dat de gemeente zich bemoeit met de soort stoelen en de parasols). Welke afspraken zijn er ge-maakt over de toegankelijkheid en bruikbaarheid voor gehandicapten? Zijn die afspraken ergens vastgelegd?

5.    Er zijn behoorlijk wat horecaondernemers rondom het Stadhuisplein (geko­men). Wie op een terras zit, wil soms ook gebruik kunnen maken van het toi­let. Kunnen wij een overzicht krijgen van de horecagelegenheden rondom het Stadhuisplein waar gehandicapten met een elektrische rolstoel of een scootmobiel zelfstandig naar binnen en naar het toilet kunnen?

Zó! Zoetermeer is heel benieuwd naar de antwoorden! 

 

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.