Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Snelle actie Oxfordstraat

13 maart 2022

Medio februari vond er een echt ongeluk plaats op de Oxfordstraat bij de kruising met het fietspad, terwijl er daarvoor al sprake was van een aantal bijna-ongelukken door de onoverzichtelijke situatie. Zó! Zoetermeer stelde vragen en het college kwam snel in actie: de situatie is nu flink verbeterd.

‘Zowel voor auto’s als voor de fietsers was de kruising gevaarlijk omdat je elkaar niet kunt zien.’ zegt Marijke van der Meer, de fractievoorzitter van Zó! Zoetermeer. ‘We zijn na de signalen die we kregen, zelf nog eens goed gaan kijken en we hebben toen vragen gesteld. Wethouder Jan Iedema heeft het gelijk goed opgepakt, en de kruising is verhoogd en heeft nu twee spiegels. Dat is met drie weken gebeurd en dat is echt een record snel-maatregelen-treffen. We zijn er heel blij mee. Niet alleen omdat het zo veiliger is, maar ook omdat duidelijk is dat de gemeente als het moet heel vlug in actie kan komen!’

Zó! Zoetermeer hoopt overigens wel dat iedereen goed blijft uitkijken bij deze kruising. Het blijft onoverzichtelijk dus een gepaste snelheid blijft nodig.

 

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.