Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Parkeren binnenstad - wanneer komt er duidelijkheid?

17 april 2020

Er moet eindelijk eens duidelijkheid komen over het Zoetermeerse parkeerbeleid en over de komst van de afgesproken bezoekersregeling. Dat vinden de fracties van Zó! Zoetermeer en CDA Zoetermeer. De partijen stellen daarom vervolgvragen aan het college over het parkeren in de binnenstad.

David Weekenstroo (CDA Zoetermeer) en Marijke van der Meer (Zó! Zoetermeer) vragen aandacht voor het verlenen van parkeervergunningen in Zoetermeer. Dat wordt vanaf 2021 anders, maar de bewoners hebben er tot op heden nog niets over gehoord. “De communicatie met de inwoners liet ook al te wensen over bij het verhogen van de parkeertarieven aan het begin van dit jaar. Wij vragen ons af hoe het zit met de communicatie naar de Zoetermeerders,” aldus Marijke van der Meer.

Parkeeronderzoek

Zó! Zoetermeer en het CDA zetten ook vraagtekens bij het parkeeronderzoek dat door de gemeente is gedaan. In dit onderzoek is de binnenstad in verschillende delen ingedeeld, waarbij er een gebied is dat zich strekt van de Berlijnstraat tot en met Centrum West. Volgens de partijen zit er echter een hiaat in het onderzoek, omdat de rapportage over dit gebied niet verder onderverdeeld kan worden. Van der Meer en Weekenstroo willen dan ook dat het college in oktober van dit jaar alsnog met een gedegen onderzoek naar de gemeenteraad komt.

Bezoekersregeling

De fracties roepen het college op om snelheid te maken met de bezoekersregeling. “Wij vinden het heel belangrijk dat het parkeren voor bewoners van de binnenstad goed wordt geregeld. Het duurt allemaal erg lang. Als de kinderen eerdaags weer op bezoek mogen bij de opa’s en oma’s moet dat geen vermogen aan parkeergeld kosten,” aldus Van der Meer. Weekenstroo vult aan: “Wij willen eenzaamheid bestrijden in deze gemeente. Kinderen die bij hun ouders op bezoek willen, moeten we stimuleren. Een bezoekersregeling is daar geschikt voor. Daarnaast wonen in het centrum veel jongeren die wel een relatie hebben, maar nog niet samenwonen. Als we onze jongeren willen behouden in de stad is het van essentieel belang dat we vaart maken met de bezoekersregeling.”

De vragen vindt u hier (90,3 KB)

 

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.