Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Oppositie wil volwaardige rol in raad

30 augustus 2019

De 8 fracties van de oppositie hebben een agenderingsverzoek ingediend om in de volgende raadsvergadering – op 23 september - te spreken over het begrotingsdebat, want de oppositie heeft geen zin om er voor spek en bonen aan deel te nemen.

Vóór de zomervakantie bespreekt de raad altijd voor de eerste keer de begroting voor de volgende jaren. Dat doen we in het zogenaamde voorjaarsdebat. De bedoeling is dat de raad dan richting geeft aan het college van burgemeester en wethouder, zodat het college in het najaar kan komen met een begroting die voldoet aan de wensen van de raad.

Tijdens het afgelopen voorjaarsdebat bleek dat de 5 coalitiepartijen alles al van tevoren hadden afgesproken en er werd niet serieus ingegaan op de opmerkingen van de oppositiepartijen. Dat is niet de bedoeling van een voorjaarsdebat natuurlijk. De politiek moet zich vooral in de openbaarheid uitspreken en niet vooraf in de fractiekamers van een paar partijen.

Toen bleek dat de coalitiepartijen met elkaar hadden afgesproken dat de fractieleden van de coalitie zelfs geen enkele motie van de oppositie mochten steunen heeft de totale oppositie tegen alle besluiten gestemd.

De definitieve besluitvorming over de begroting vindt plaats op 4 en 11 november. De oppositiepartijen willen vooraf met de coalitie afspreken dat er weer normale verhoudingen komen in de raad.

Het agenderingsverzoek (112,9 KB)

 

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.