Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Onzekerheid over koopwoningen in Palenstein

24 november 2017

Zó! Zoetermeer heeft de volgende officiële vragen gesteld aan het college:

Geacht college,

In het Streekblad van 23 november staat op pagina 19 een artikel met de titel 'Als de koop van je huis ineens op losse schroeven staat'.

Het betreft het project De Nieuwe Morgen in Palenstein. De bouw van deze woningen is uitgesteld vanwege het asbest dat in de te slopen woningen werd gevonden. Dat is ons bekend.

Nu lezen we echter ook dat de kopers aan het Streekblad hebben gemeld dat hun voorlopige koopcontract wordt ontbonden. In het artikel wordt de suggestie gewekt dat het iets te maken zou hebben met de Greendeal en/of de ontwikkeling van aardgasloze huizen. In ieder geval wordt niet duidelijk waarom de ontwikkelaar de voorlopige contracten wil ontbinden. Wel duidelijk is dat de potentiële kopers hier erg teleurgesteld over zijn, en dat er moeilijkheden zijn in de communicatie met de projectontwikkelaar.

Wij hebben hierover de volgende vragen:

 

1.    Wat is er aan de hand met het project De Nieuwe Morgen in Palenstein?

2.    Heeft het college nadere informatie over het ontbinden van de voorlopige contracten en wat de reden hiervoor is?

3.    Heeft het ontbinden van de voorlopige contracten iets te maken met vertragingen waarvoor de gemeente verantwoordelijk is?

4.    Heeft de Greendeal of de ontwikkeling van aardgasloze huizen gezorgd voor vertraging of stagnatie van dit project?

5.    Kan het college nagaan wat er mis gaat in de communicatie tussen projectontwikkelaar en potentiële kopers? Kan het college hier wellicht een bemiddelende rol spelen?

6.    Dit lijkt - in korte tijd - het tweede geval waarbij er blijkbaar onduidelijkheid is over de verwachtingen van de kopers. Is het college van mening dat er meer structureel met de projectontwikkelaars afspraken gemaakt moeten worden over de voorlichting aan de kopers?

 

 

 

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.