Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Moskee-besluit niet in orde volgens bezwaarcommissie

7 juni 2012

Gisteren kregen wij via een persbericht van SIP het oordeel van de Commissie Bezwaar- en Beroepschriften van 31 mei toegestuurd. Deze commissie adviseert aan het college om het besluit voor de moskee te herroepen.

De commissie noemt de volgende zaken:

  • Het college heeft ten onrechte de reguliere voorbereidingsprocedure uit de Wabo gevolgd. Het had een verzoek om afwijking van de voorbereidingsprocedure moeten zijn met een uitgebreide voorbereidingsprocedure.
  • De parkeerplaatsen hebben de verkeerde afmetingen (ze zijn te kort). Daarvoor had een ontheffing verleend kunnen worden maar dat had in het besluit moeten staan.
  • De commissie volgt niet de berekeningen over het aantal parkeerplaatsen van het onderzoeksbureau, en stelt o.a. dat de huidige parkeerbehoefte van de omliggende gebouwen bekeken had moeten worden vanuit de maximale planologische mogelijkheden en niet op basis van de huidige praktijk.
  • Verder vindt de commissie dat onvoldoende duidelijk is gemaakt hoe de extra parkeerplaatsen ingepast kunnen worden.

De commissie vond overigens de andere bezwaren - o.a. over de mogelijke verkeershinder, het uiterlijk van de moskee en de financiële uitvoerbaarheid – niet steekhoudend.

Wij zijn heel benieuwd naar de reactie van het college. Het ziet er naar uit dat het college stevig wat huiswerk over moet doen.

Waar wij wel lichtjes verbijsterd over zijn: we hadden gisteravond een gemeenteraadsvergadering, en het college heeft niet gemeld dat deze conclusies van de de Commissie Bezwaar en Beroep er lagen.

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.