Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Meldpunt overlast straatraces N209

6 november 2023

Zó! Zoetermeer, De Zoetermeerse VVD en PvdA Zoetermeer slaan de handen ineen om Zoetermeerders hun nachtrust terug te geven.

Bewoners van Zoetermeer en Benthuizen hebben al jaren last van straatraces. Deze vinden vooral plaats bij bedrijventerrein Prisma en op de N209. De N209 loopt via Bleiswijk (gemeente Lansingerland) langs Zoetermeer naar Benthuizen (gemeente Alphen aan den Rijn). De gemeenten hebben nu de handen ineen geslagen. Lansingerland is eigenaar van de grond van bedrijventerrein Prisma en gaat de wegen aanpassen zodat races daar niet meer mogelijk zijn. De gemeenten gaan ook nauwer samenwerken om de handhaving te verbeteren.

Wat overblijft voor Zoetermeerders is de overlast van races op de N209. De weg is van de provincie. Helaas ziet de provincie nog geen noodzaak om deze aan te passen.

Zó! Zoetermeer, De Zoetermeerse VVD en PvdA Zoetermeer willen zich richting de provincie hard maken dat maatregelen noodzakelijk zijn om de straatraces stoppen op de N209. Om deze actie kracht bij te zetten is er een meldpunt opgericht, want met veel meldingen staan we sterker richting de provincie.

Klik hier om een melding te doen.

Voor de zomer van 2024 willen de drie partijen richting de provincie om te pleiten voor een veiliger N209 met maatregelen die straatraces tegengaan. Zodat Zoetermeerders hun gewenste nachtrust terugkrijgen.

Door: Roel van der Vlies

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.