Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Liften Mandelabrug: kon Big Brother ze maar maken!

8 februari 2012

Al maanden is Zó! Zoetermeer in de weer met de liften bij de Mandelabrug. Die liften zijn steeds kapot - heel veel Zoetermeerders hebben er last van - en we stelden er al tot 2 keer toe schriftelijke vragen over.

De antwoorden op de tweede set schriftelijke vragen zijn nu binnen:

klik hier om de antwoorden - helemaal onderaan - te lezen.

Hoewel we op de eerste set schriftelijke vragen optimistische antwoorden kregen, blijkt uit de tweede serie antwoorden (vanaf pagina 7 in het PDF-document, dat het allemaal veel moeizamer is dan het college had gehoopt.

Uit de antwoorden blijkt dat een lift van Haaglanden die de HTM zou moeten onderhouden de grote boosdoener is! Het college lijkt nogal machteloos te staan. Op vragen van het college aan de HTM en aan Haaglanden komt gewoon geen of onvoldoende antwoord, en in ieder geval geen adequate reactie!

Zó! Zoetermeer zal het formeel aankaarten in de gemeenteraad, want het is nodig dat de gemeenteraad van Zoetermeer een heel stevig signaal gaat afgeven naar Haaglanden, want dit kan zo echt niet verder. Mensen met kleine kinderen, gehandicapten en ander langzaam verkeer dat geen gebruik kan maken van de roltrappen zijn steeds gedupeerd en met deze kou is omrijden gewoon geen optie!

Een signaleringssysteem om mensen in ieder geval te kunnen waarschuwen dat de lift stuk is, is te duur, en volgens het college niet nodig omdat het slechts om één defecte lift gaat.

Zó! Zoetermeer vindt het erg treurig dat het zelfs een probleem blijkt te zijn om de liften te voorzien van liftnummers en bordjes met telefoonnummers: hoe klantonvriendelijk wil je zijn HTM?

Dit wordt zeker nog vervolgd: Zó! Zoetermeer zal hierover doorgaan tot de de storingen tot een aanvaardbaar niveau (alles gaat wel eens een keertje stuk) zijn teruggebracht!

Inmiddels is het ons ook duidelijk dat lang niet alle storingen op het conto van vandalisme geschreven kunnen worden: het is gewoon de slechte staat van deze ene lift. Om het vandalisme terug te dringen hangen er al een aantal jaren camera's.

Bij de beantwoording van vraag 5 schreef het college dat ze onze beelden konden aanvullen. Daar begrepen we eerst helemaal niets van. Totdat ook de bijlage op het internet was geplaatst: het cameratoezicht werkt!

Klik hier voor de bewuste opname ;-)

Door: Website Administrator

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.