Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Lange vrachtwagens worden geweerd in Dorp

23 december 2016

Zó! heel tevreden met tijdelijke oplossing

ZOETERMEER - In reactie op schriftelijke vragen van de Zó!-fractie heeft het college besloten om in de Marijkestraat lange vrachtwagens te verbieden. Daardoor zal de overlast van het verkeer voor Nutricia in de Da Costastraat en de Vondelstraat verminderen. Het college zal ook contact opnemen met Nutricia om te bespreken hoe vooral buitenlandse chauffeurs via de goede route naar het bedrijf geleid kunnen worden.

'Uiteindelijk moet het vrachtwagenverkeer helemaal niet meer via de wijk Dorp komen, maar het duurt nog minstens tot 2020 voor de nieuwe ontsluitingsweg gerealiseerd is. In de tussentijd moeten we zoveel mogelijk voorkomen dat te lange vrachtwagencombinaties zich klem rijden in de Da Costastraat en de Vondelstraat.' zegt fractievoorzitter Marijke van der Meer, 'In eerste instantie kregen we van het college bericht dat er geen wettelijke maatregelen mogelijk waren, maar na een werkbezoek aan de locatie, een onderzoek naar de mogelijke verkeersborden en een tweede set met schriftelijke vragen hebben we nu een positieve reactie van het college.'

In de beantwoording schrijft het college:

Ondanks de bestaande maatregelen komt er met enige regelmaat vrachtverkeer in buurten waar het niet hoort.

Het college zal met een verkeersbesluit de bebording aanpassen waarbij de Marijkestraat wordt gesloten voor voertuigen langer dan 10 meter.

Er komen voorwaarschuwingen langs de Oranjelaan.

De aanbieders van kaarten voor navigatiesystemen zullen deze informatie automatisch overnemen.

Binnen 4 weken wordt er met Nutricia gesproken over de maatregelen die het bedrijf zelf kan nemen om de chauffeurs die naar hen toe komen via de juiste route naar binnen te loodsen.

Van der Meer: 'Bij ons werkbezoek hoorden wij dat er ook sprake is van een gebrek aan parkeerplaatsen in de buurt. Het college meldt dat zij de situatie zullen onderzoeken en over de uitkomsten met de bewoners gaan praten. Dat is goed nieuws voor de buurt. Los van de maatregelen die nu worden genomen zullen we heel goed opletten dat er voortvarend wordt gewerkt aan de nieuwe ontsluitingsweg. Daarover heeft de gemeenteraad al in 2014 een besluit genomen, en we hadden al veel eerder concrete plannen willen zien.'

 

Schriftelijke vragen verkeersmaatregelen Dorp (513,6 KB)

Beantwoording schriftelijke vragen (211,0 KB)

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.