Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Helaas uitstel ontsluitingsweg Nutricia

31 oktober 2018

Zó! Zoetermeer is bijzonder teleurgesteld over het uitstel van de aanleg van de weg om Nutricia op een veilige manier te ontsluiten. Toen de raad in 2017 – eindelijk – kon besluiten over de nieuwe route leek de opening van de weg in de zomer van 2019 haalbaar. Het college schrijft nu aan de raad dat het minstens een jaar langer gaat duren.

Marijke van der Meer, fractievoorzitter van Zó! ‘Wij vroegen in augustus van dit jaar of de beoogde datum wel gehaald zou worden, en toen kregen we bericht dat er een nieuwe planning gemaakt werd die we ‘binnenkort’ zouden krijgen. Die nieuwe planning liet tot nu toe op zich wachten.’

Vandaag kwam er bericht van het college en de conclusie is dat het helaas nog heel lang gaat duren. De financiën zijn nog niet op orde en ook de afspraken met de verschillende partijen zijn nog steeds niet afgerond. Helaas is de informatie zo opgesteld dat niet op te maken valt hoe groot het financiële gat is dat nog gedicht moet worden.

Van der Meer: ‘Dat is natuurlijk buitengewoon onhandig omdat we maandag over de begroting van de gemeenteraad gaan praten. Wij zullen vandaag nog aan de wethouder extra informatie vragen. Die ontsluitingsweg is van groot belang om het vrachtverkeer uit de wijk Dorp te weren. Dat is nodig voor de veiligheid én voor de overlast die het vrachtverkeer geeft.’

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.