Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Geld voor toegankelijkheid!

30 juni 2021

Het was kielekiele, maar er komt geld om de toegankelijkheid te verbeteren. Het is nog niet duidelijk hoeveel, maar de eerste stap is gezet.

De gemeente Zoetermeer heeft de aandelen Eneco verkocht. Dat is geld dat we maar één keer kunnen uitgeven, want we kunnen niet ieder jaar iets dergelijks verkopen. Met de miljoenen die het heeft opgebracht moeten we dus zuinig omspringen.

De raad beslist daarover in een aantal stappen en niet alles tegelijk. Eerst zijn deze week de doelen bepaald. Die houden vooral verband met de toekomstvisie Zoetermeer 2040.

Zó! Zoetermeer vond dat de toegankelijkheid van de stad voor gehandicapten daar niet duidelijk genoeg bij stond. We hebben dus voorgesteld om aan de bestedingsdoelen de volgende zin toe te voegen:

Het verbeteren van gelijke kansen betreft ook het verbeteren van de toegankelijkheid en bruikbaarheid van de stad voor gehandicapten, zodat door middel van bijvoorbeeld subsidies het VN-verdrag betekenisvol kan worden uitgewerkt.

Dit voorstel van Zó! Zoetermeer werd mee ingediend door PvdA, FvdB en D66. Bij de stemming was het heel spannend: Zó!, D66, PvdA, CU/SGP, LHN, PDvZ en PVV stemden voor, dus 19 stemmen, en VVD, CDA, ZV en GroenLinks stemden met 18 stemmen tegen (SP en FvdB waren niet bij de stemming aanwezig).

Gelukkig is het zo dat de meeste stemmen gelden, ook als het verschil maar één stem is. We zijn benieuwd hoe het eruit gaat zien bij de volgende stappen. De raad gaat twee keer per jaar kijken naar de voorstellen om het geld te verdelen.

 

 

 

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.