Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Gedoe met Gehandicapten-parkeerplaatsen!

14 juli 2019

We waren nogal verbaasd toen we per ongeluk stuiten op het besluit van het college over een maximale parkeerduur voor gehandicaptenparkeerplaatsen in heel Zoetermeer. Dit — stilletjes genomen — besluit is nogal opmerkelijk omdat een maximale parkeerduur van drie uur gaat gelden voor alle gehandicaptenparkeerplaatsen in Zoetermeer. Voor een college dat zegt inclusief te willen zijn is dit nogal tegenstrijdig. Want hoe gaat dat met opa en oma die naar het voetbaltoernooi van hun kleindochter willen kijken? Moeten ze weg na een of twee wedstrijden? En hoe gaat dat met de inwoners die een raadsvergaderingen willen bezoeken? Ook weg op ongeveer de helft van de vergadering? Ziekenhuisbezoek voor een onderzoek is ook niet meer mogelijk met eigen vervoer — je weet immers nooit vooraf hoelang het gaat duren.

Roel van der Vlies heeft namens Zó! Zoetermeer de volgende schriftelijke vragen aan het college gesteld:

1. Heeft het college in beeld dat er een verschil is tussen de gebruiksduur van parkeerplaatsen bij een winkelcentrum en de gewenste gebruiksduur van parkeerplaatsen bij, bijvoorbeeld, het stadhuis, sportverenigingen, het ziekenhuis, het theater, en dergelijke?

2. Heeft het college in beeld dat, door dit besluit te laten gelden voor alle gehandicaptenparkeerplaatsen, de gehandicapten praktisch worden uitgesloten van het parkeren als zij bijvoorbeeld een raadsvergadering willen bijwonen, een sportevenement willen volgen (denk aan een toernooi van het kleinkind), of een ziekenhuis dienen te bezoeken (ziekenhuisonderzoeken — wachttijden inbegrepen — duren geregeld langer dan drie uur)?

3. Is het college het met ons eens dat het zinnig zou zijn om eerst goed te kijken naar de verschillende functies van de gehandicaptenparkeerplaatsen, alvorens een besluit te nemen over de maximale gebruiksduur?

4. Is het college bereid dit besluit aan te passen, dusdanig dat het besluit louter geldt voor wijkwinkelcentra; en dat voor de overige plaatsen per plek wordt bekeken of er een probleem is dat opgelost dient worden, en dan te bekijken wat een nuttige oplossing is?

5. In het besluit staat tevens vermeld dat ‘de maatregel tot stand is gekomen na een zorgvuldige behandeling door personen met kennis van bereikbaarheidsaspecten die bij gehandicapten aan de orde zijn’. Wordt hiermee bedoeld dat dit besluit is overlegd met de Toegankelijkheidsraad? Zo ja, wat was hun formele reactie? Zo nee, waarom niet, en over wie gaat dit dan?    

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.