Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

FOUTE LIFTEN -> GROTE GELDVERSPILLING

29 november 2017

Zó! Zoetermeer maakt zich zorgen over de nieuwe liften in de stad. De gemeente gaat steeds uit van het officiële bouwbesluit, maar dat voldoet niet als het gaat om het gebruik door gehandicapten. In verschillende nieuwe sportaccommodaties zijn liften geplaatst die onbruikbaar zijn voor gehandicapten. Ze zijn te klein en moeilijk te bereiken. De deuren gaan niet automatisch open en er is geen liftkooi waardoor er direct contact mogelijk is met de wanden van de liftschacht. Dit is gevaarlijk voor kinderen en de liften zitten dus meestal op slot.

Bij Cadenza - tegenover het Stadstheater - is een lift gemaakt die wel een liftkooi heeft, maar die qua afmetingen te klein is, en door allerlei richels en randen is de lift niet of moeilijk bereikbaar.

Fractievoorzitter van Zó! Zoetermeer, Marijke van der Meer: 'Het college krijgt al sinds 2015 signalen over die verkeerde liften: van de Jury Toegankelijkheidsprijs Zoetermeer, herhaaldelijk van de Zó!-fractie, van bewoners die klachten indienen, en het is ook nadrukkelijk beschreven in het initiatiefvoorstel Open Stad (van Zó!, PvdA en D66) maar het college doet er niets mee, en er komen steeds meer foute liften bij.'

Zó! heeft nu officiële schriftelijke vragen ingediend waarop het college binnen 30 dagen antwoord moet geven. Van der Meer: 'wij willen weten waarom het college hier mee doorgaat. Het lijkt op zuinigheid, maar het is natuurlijk geldverspilling om liften te maken die de problemen niet oplossen. We maken ons ook grote zorgen over de liften die straks op het Stadhuisplein komen en in de nieuwe sporthal Gymworld.'

De aan het college gestelde vragen

 

 

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.