Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Crimefighten

23 januari 2019

In Zoetermeer dalen de criminaliteitscijfers zoals het aantal woninginbraken spectaculair, maar de stad wordt steeds vaker opgeschrikt door geweldskwesties rondom de Zoetermeerse nachtclubs. Het betreft ernstige kwesties waarbij er sprake is van kogels, kalasjnikovs en granaten. In een artikel dat in het AD stond meldde de burgemeester dat hij tegenwoordig als een soort crimefighter moet optreden omdat het Openbaar Ministerie en de rechterlijke macht het te druk hebben. De burgemeester vindt dat de verantwoordelijkheden voor de burgemeester te ver zijn doorgeschoten.

Zó! Zoetermeer vindt dat ook. Wij hebben dan ook officiële vragen gesteld aan het college. Wij vinden dat er signalen moeten gaan naar het rijk om ervoor te zorgen dat het OM en de rechters gewoon hun eigen werk gaan doen.

Daarnaast hebben wij gevraagd om onderzoek te doen naar de behoefte van de Zoetermeerders aan die nachtclubs. Wij hebben het idee dat de bewoners van de stad behoefte hebben aan restaurants, gelegenheden zoals Spetters, kroegen en terrassen, maar dat de nachtclubs vooral worden bezocht door mensen van buiten de stad. De indruk bestaat dat in die nachtclubs vooral mensen uit het (zwaar-)criminele milieu komen.

Zó! heeft aan het college gevraagd wat er voor nodig is om die nachtclubs die blijkbaar al dat geweld aantrekken definitief te sluiten.

De door Zó! gestelde vragen.

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.