Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

College vecht niet voor gevangenis!

22 april 2013

Zó! Zoetermeer heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de voorgenomen sluiting van de gevangenis in Zoetermeer. Zó! is erg teleurgesteld over de antwoorden. Er spreekt geen enkele vechtlust of daadkracht uit!

Dat had Zó! graag anders gezien! Zoals bekend is de regering van plan om tientallen gevangenissen te sluiten. De mensen krijgen dan taakstraffen en huisarrest met enkelbanden. Dát alleen al is een ongewenste ontwikkeling natuurlijk. En je kunt nu al weer bedenken dat over een tijdje er een groot cellentekort is, én een tekort aan goed opgeleid personeel.

Niet alleen Zoetermeer moet dicht, hetzelfde geldt ook voor Scheveningen. Dat maakt het extra erg want die 2 zijn één afdeling dus de mensen die hun baan in Zoetermeer kwijt raken kunnen ook niet naar Scheveningen. De Zoetermeerse gevangenis is één van de modernste van Nederland. Zó! Zoetermeer vindt dat ons college moet knokken voor de werkgelegenheid.

Het college is het met Zó! eens dat sluiting van onze Penitentiaire Inrichting een buitengewoon slechte ontwikkeling is voor de werkgelegenheid en kapitaalvernietiging, en zegt het voornemen van het Rijk te betreuren.

Het college wijst ook op veiligheidsaspecten en op de hogere uitkeringskosten voor de gemeenten.

Maar op de vraag of het college bereid is om keihard te vechten voor het behoud en een lobby in de richting van de regering te starten en te pleiten op de hoorzitting die de Tweede Kamer inmiddels op 18 april heeft gehouden, zegt het college dat de VNG dat maar moet doen…

Dat vinden wij van Zó! echt een gemiste kans: er waren minstens 10 burgemeesters bij de hoorzitting. Zij kwamen wél pleiten voor het behoud van hun gevangenis. Onze burgemeester had daar ook moeten zitten tussen de burgemeesters van Breda, Tilburg, Almelo, Arnhem, Maastricht etc. etc.

Klik hier voor onze vragen met daaronder de antwoorden.

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.