Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Coalitie zet verhoudingen in de raad op scherp

2 juli 2019

Zó! Zoetermeer heeft samen met alle andere fracties van de oppositie tegen de zogenaamde perspectiefnota gestemd. In deze nota – een soort voorloper van de begroting in november – wordt een grote bezuinigingsoperatie vastgesteld.
De bezuinigingen zijn nodig vanwege het volslagen uit de hand lopen van de kosten voor de jeugdzorg.

Zó! Zoetermeer had – net als sommige andere partijen van de oppositie - heel veel tijd gestoken in het doen van alternatieve voorstellen, onder andere om de minima niet te veel te treffen, de bezuinigingen op de wijkbibliotheken terug te draaien, de PGB-houders in de jeugdzorg wat te ontzien, te kiezen voor andere bouwlocaties dan alle geplande hoge torens in het Stadshart en te zorgen voor voldoende parkeerplaatsen voor de bewoners van het centrum.

Alle voorstellen werden door het college met minimale onderbouwing terzijde geschoven, ook de moties waarin Zó! voorstellen deed voor alternatieve bezuinigingen. De hele perspectiefnota was blijkbaar dichtgetimmerd in de achterkamers van de coalitie.

Zó! Zoetermeer vindt dit buitengewoon onverstandig. Juist als er zwaar bezuinigd moet worden zou je als coalitie moeten zoeken naar breed draagvlak. Zou je als coalitie moeten laten zien wat de democratische rol van de raad is, en dat betekent niet dat je met de arrogantie van de meerderheid net doet alsof de raadsleden van de oppositie niet ook een deel van de bewoners vertegenwoordigen.

De coalitie had ook elkaar in de tang. Gaande de behandeling van de perspectiefnota bleek steeds meer dat men elkaar ook onderling niet toestond om als fractie de eigen lijn te volgen. Zó! is daar bezorgd over: er komen waarschijnlijk nog meer bezuinigingen aan. De stad wordt niet optimaal bestuurd als men alleen maar bezig is met machtsspelletjes.

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.