Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Burgemeester en fractie bij STAK

10 maart 2013

Onze fractie is dinsdag 5 maart met burgemeester Charlie Aptroot op werkbezoek geweest bij de Stichting Aktiviteiten voor verstandelijk gehandicapten (STAK) en de stichting Linita die vakanties organiseert voor mensen met een verstandelijke handicap.

Om 19.45 uur werden de burgemeester en onze fractie ontvangen in het gebouw van STAK aan de Toverberg. De voorzitter van het STAK, mevrouw Daniëlle Hoeben, vertelde dat wekelijks zo’n 225 mensen gebruik maken van de aktiviteiten zoals de speel-o-theek, rol-o-theek, aerobic, zaalsporten, vrijdagavondclub, woensdagavondsoos, herfstkamp, feesten en disco. Al deze aktiviteiten worden begeleid door ruim 100 vrijwilligers. De stichting heeft 2 busjes om de deelnemers te halen en weer thuis te brengen.

Na deze inleiding kregen wij een rondleiding door het gebouw. De dinsdagavond is de repetitieavond van het orkest De Vrolijke Noot. Hier zagen we ook hoe de muzikanten individueel les kregen.

Na deze rondleiding gaf Anita van de stichting Linata een presentatie van de weekenden en vakanties die zij verzorgen. Met kleine groepen, maximaal 9 deelnemers en met behulp van vrijwilligers en stagiaires organiseren zij maandelijks weekenden en vakanties met verschillende thema’s, afgestemd op het niveau van de groep die dan meegaat. Ook gaven zij aan dat dit werk door gebrek aan voldoende sponsoren onder druk staat.Door de burgemeester en onze fractie werden een aantal suggesties gedaan om hieraan iets te doen.

Na deze presentatie werd het bezoek afgesloten met een geweldig optreden van het orkest De Vrolijke Noot. Speciaal voor de burgemeester hadden het orkest en de solozanger het Wilhelmus ingestudeerd en voerde dat prachtig uit. De burgemeester mocht ook nog een verzoeknummer uitzoeken, dat werd het kleine café aan de haven.

 De burgemeester was zeer onder de indruk van wat deze organisaties presteren en zegde toe nog een keer naar een uitvoering van het orkest te komen kijken.

Wie iets meer wil weten over het werk van deze organisaties zou een bezoekje kunnen brengen op de websites:
www.stak.nl
www.linita.nl

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.