Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Aanpak ondermijning kan door!

29 juni 2021

De criminaliteit komt vanuit de onderwereld, steeds meer naar de ‘bovenwereld’. Met name het grote geld dat drugshandelaren verdienen met de handel en export van drugs vergiftigt de samenleving.

Niet in het minst omdat minderjarigen die in die wereld worden gezogen over veel meer geld beschikken dan goed voor ze is (waarom zou je nog naar school gaan, als je al goed verdient?) maar ook doordat de georganiseerde boevenbende steeds lastiger te vinden is. Ze zitten niet alleen meer in achterafschuurtjes, maar huren soms ook ‘gewone’ bedrijfspanden. En om het geld wit te wassen – wordt steeds lastiger want de banken moeten ongewone zaken rapporteren - komen er nepbedrijven.

Om die ‘ondermijning’ het hoofd te bieden kreeg de gemeente geld van het rijk. Maar dat wordt volgend jaar om totaal onbegrijpelijke redenen gestopt! Tijdens het voorjaarsdebat van de gemeenteraad heeft Zó! Zoetermeer gesteund door CU/SGP een motie ingediend om het dan voor volgend jaar maar zelf te betalen. Met 29 tegen 8 stemmen is het gelukt. Dat betekent dat we kunnen blijven werken aan grotere veiligheid in de stad.

U kunt ook helpen. Wie iets ziet wat niet oké lijkt: graag melden! Een bedrijf waar nooit een klant te zien is? Of een bedrijf waarin overdag niets gebeurt, maar ’s nachts wel? Met onduidelijke containers?

Zie het bericht op de website van de gemeente over Ondermijning

Volledig anoniem melden is ook mogelijk!

 

 

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.